Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hasiči mají nové čerpadlo díky podpoře Nadačního fondu Veolia

13. 12. 2017

 

Skupičtí hasiči mají nové čerpadlo díky  Nadačnímu fondu Veolia

 

Místní hasiči  uspěli v programu MiNiGRANTY® VEOLIA  a díky tomu mají od podzimu nové čerpadlo. Čerpadlo bylo pořízeno především  pro případ živelných událostí, ale bude používáno i pro jiné účely - výcvikové a provozní. Čerpadlo bylo odzkoušeno v říjnu u místní nádrže.

Jak dodal starosta sboru Jan Švadlenka : ,, Díky pořízení čerpadla se zlepšila  připravenost sboru pro případné bleskové povodně a další živelné katastrofy. Čerpadlo  bude do budoucna využito i pro nácvik samotného hašení. Jelikož se nám projekt podařilo dotáhnout do konce až na podzim, nebylo možné uskutečnit plánovanou akci pro veřejnost. Akce tak  byla přesunuta na příští rok“.

Projekt hasičů uspěl i díky jejich členovi a zaměstnanci firmy Veolia Tomáši Trojanovi. Ten byl zapojen formou dobrovolnické práce jak při nákupu, tak i uvedení do provozu a prvnímu nácviku čerpadla.   Jak sám uvedl ,, Mám dobrý pocit, jsem rád, že mám možnost pomáhat  lidem, kteří sami pomáhají a nemají to ani jako práci!“.

Programem MiNiGRANTY® VEOLIA  podporuje již deset let dobrovolnictví svých zaměstnanců. V roce 2017 bylo podpořeno  144 projektů  částkou přes 3 790 000 korun.

 

Více foto zde

004688.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář