Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace pro občany Skupic

26. 4. 2011

 

Informace pro občany Skupic
Pálení čarodějnic
SDH Skupice zve malé, větší, starší i mladší skupičáky a jejich přátele na tradiční pálení čarodějnic na návsi před Jiráskovými v sobotu 30.4. Slétávat se budeme už po sedmé hodině, čarodějnici upálíme po setmění a každá přinesená čarodějnice bude sladce odměněna. Malé děti se mohou „poděsit“ při noční hře. K občerstvení budou připraveny buřtíky a pivečko.
Dětské hřiště
Prosím, pokochejte se dostavěným plůtkem kolem dětského hřiště. Vytvořila ho společně malá skupinka místních pracovitých tatínků.. děkujeme… Nutno podotknout, že tímto svépomocným počinem ušetřili tisíce korun obecnímu rozpočtu.
Zastávka
Hlasování o podobu dostavby jižní strany zastávky se zúčastnilo 12 místních občanů. Těsně zvítězila varianta A. Dostavba by měla proběhnout v jarních měsících. Doufejme, že zastávka bude dobře sloužit ke spokojenosti všech „čekajících“.
Sběr
Dovolujeme si Vás nadále poprosit o sběr papíru (noviny, letáky, časopisy svázané do balíků) hliníku a autobaterií. Je-li to ve Vašich možnostech, shromažďujte sběr u hasičské klubovny, potřebujete-li s odvozem pomoci, obraťte se na místní hasiče.
Vynášení Morany
10. dubna o smrtné neděli jsme se sešli k vynášení Morany. Každé dítko si vyrobilo „kvítí“, zazpívali jsme si s pomocí paní učitelky Vaňkové jarní písničky a v průvodu jsme se vypravili k rybníku Dubiňáku, kde jsme upálili a utopili letošní dlouhou zimu – Moranu. Tak snad nám už bude teplo a slunečno.
Dětský den
Již tradiční dětský den je v letošním roce naplánován na sobotu 4. června.
HalóList
Milí občané, kteří se stále častěji dovoláváte našeho Skupického HalóListu: protože HalóList přestal být přikládán do Venkova, je to pro nás jasný impuls k tomu, abychom si zažádali o vlastní registraci a vydávali ho samostatně. Už jsme zažádali MK ČR, jen čekáme na vyřízení. Rádi bychom dali HalóListu novou podobu, určitě chceme dávat větší prostor historii obce a čekají Vás i další novinky. Snad Vás mile překvapíme.
Zprávy ze zastupitelstva
Úplný zápis z veřejného zasedání zastupitelstva bude nadále zveřejňován na internetových stránkách obce Morašice www.obecmorasice.cz.  Vaši zastupitelé ho vyvěsí na obecní vývěsku v autobusové zastávce. Aktuální zápis zde.
Internetové stránky
Dovolujeme si Vás opětovně upozornit na existenci skupických internetových stránek www.skupice.estránky.cz. Spravuje je pro nás Milan Štorek a naleznete na nich spoustu zajímavých informací o historii i současnosti Skupic, informace o pořádaných akcích a hromadu fotografií. 

Martina Švadlenková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář