Jdi na obsah Jdi na menu
 


SDH Skupice byla opět podpořena Nadačním fondem Veolia

6. 11. 2018

Skupičtí hasiči ke 100. výročí založení a osamostatnění ČR uspořádali slavnostní akci. Na počest tohoto významného svátku společně s občany zasadili lípu, kterou obci Skupice věnoval hasičský sbor a jež byla pořízena díky Nadačnímu fondu Veolia z programu MINIGRANTY VEOLIA.

 K navázání a pokračování tradic našich předků, kteří při významných národních událostech vysazovali lípy a zároveň je i nazývali, ponese nově vsazená lípa výstižný název lípa republiky.  Při této příležitosti byla zasazena i další chybějící lípa, která byla pojmenována lípa J.A. Komenského, u kterého brzy oslavíme 350let od jeho úmrtí a taktéž proto že to byla významná postava našich dějin, která si to zaslouží.

Na Skupické návsi tak k pěti již pojmenovaným a i dalším o mnoho starším bezejmenným lípám  přibyli nový svědci  minulosti, rep. naši budoucnosti.  Zakončeme článek slovy starosty sboru Jana Švadlenky:  „Naše lípo republiky, přeji ti, abys byla po těch následujících 100let svědkem období míru, lásky a porozumění v mezilidských vztazích, ochoty a síly bojovat za tak křehkou věc, jakou je naše svobodná vlast.“ Foto z akce zde.

Skupičtí hasiči díky Nadačnímu fondu Veolia a programu MINIGRANTY VEOLIA pořídily motorovou pilu. Pomocí pořízené nové techniky a dobrovolných brigád členů sboru chtějí pečovat o životní prostředí v obci a jejím okolí.

 Vyčistit koryto a přilehlé pozemky Skupického potoka od odpadků a náletových dřevin a nasázet nové stromy.  V části Skupického potoka již probírka a kácení náletových dřevin proběhlo.  Dále chtějí obnovit již přestárlé dřeviny v alejích okolních cest. Úspěšně zahájení a následné pokračování celého projektu i v roce 2018 bylo a bude možné jen za přispění a obětavosti členů SDH.

Zvláštní poděkování směřujeme panu Tomáši Trojanovi, členu SDH, který nejenom požádal a zajistil grant od Nadačního fondu Veolia, ale osobně se podílí na realizaci celého projektu. Zakoupené nářadí a motorová pila bude i po skončení projektu v majetku SDH Skupice a bude sloužit i při odklízení škod při živelných událostech a při zásazích hasičů.

stazeny-soubor.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář