Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skupický Halólist je tu

9. 12. 2011

 Milí skupičtí přátelé,

po téměř roční odmlce se Vám dostává do rukou nulté číslo už legálně vydávaného HalóListu. Neměli jsme možnost jej vydávat jako součást Venkova, zažádali jsme si tudíž o registraci na MK ČR a tu jsme obdrželi.

Obsahem každého dalšího vydání by měly být aktuální informace o dění ve vsi a chystaných akcích, příspěvek o historii obce a nějaký ten tip na trávení volného času.
Byli bychom rádi, kdybyste se Vy, kteří byste se rádi spolupodíleli na jeho přípravě, ozvali a obohatili tak redakční radu. V HalóListu má prostor uveřejnit svůj příspěvek kdokoliv, kdo ho podepíše a dodá do 15. dne v měsíci na internetové stránky www.skupice.estranky.cz nebo osobně M. Švadlenkové.

Požadavky skupických občanů
Jak si určitě vzpomínáte, proběhl závěrem minulého roku obcí dotazník o spokojenosti občanů a požadavcích na změny. Nejvíce jste požadovali: vybudování kanalizace (v současné době není ze strany obce Morašice dostatek financí ani odhodlání řešit kanalizaci v obci), místo k setkávání občanů (řeší se odkoupení domu č. p. 31 „Lojzička“, který by sloužil jako obecní dům k různým účelům, obec Morašice přislíbila peníze z rozpočtu na jeho koupi) zatím dostačuje k setkávání dětí i dospělých hasičská klubovna „U Hrstků“, která byla vybudována na sklonku roku 2010, znovuobnovení hřiště pro velké děti a dospělé (prozatím byly místními muži postaveny branky, další fáze obnovy hřiště na návsi proběhne na jaře také v závislosti na financích od obce), více kulturních akcí (za poslední rok se konalo Vánoční zpívání, oslava výročí založení SDH Skupice, vynášení Morany, dětský den a Haloweenský pochod), opravu křížku na návsi (na náklady obce byl křížek opraven, i když s výtkami k finálnímu vzhledu rekonstrukce od občanů Skupic), čistotu a zlepšení ekologie v obci (za poslední rok proběhly 4 brigády, měli jsme možnost likvidace bioodpadu ze zahrádek na přistavený valník, sbíráme a odvážíme tříděný sběr, stále se nám nedaří od obce získat panely pod kontejnery, nadále nám hyzdí vzhled návsi neudržovaný pozemek ZD Stolany), kvalitní informovanost občanů (podařilo se prosadit změnu Jednacího řádu zastupitestva tak, aby mohl být zveřejňován celý Zápis z jednání zastupitelstva, už více než rok fungují skupické internetové stránky www.skupice.estranky.cz), dostavbu autobusové zastávky (dostavba proběhla dle přání občanů, i když v pozdějším termínu, nicméně před zimou to naši muži stihli).
Přečtete-li výše uvedenou rekapitulaci pozorně, zjistíte, že se vyplácí něco požadovat. Starosta a Rada obce Morašice reagovali pozitivně na téměř všechny naše požadavky. Vyzývám Vás proto, abyste se s požadavky na rozpočet a změny v obci obraceli na své zastupitele, nejlépe do pondělí 12. 12.

Výzva
Byla bych ráda, kdybyste se se svými výtkami a požadavky obraceli přímo na své zastupitele. Jsem zarmoucena vždy, když se dozvím, že probíhá kritika mé práce někde před obchodem (od kterého bydlím pár metrů daleko) a přímo mi nikdo nic neřekne. Dozvím-li se „šeptandou“ např. že stále ještě není hotová zastávka, místo aby se mě někdo zeptal nebo snad nabídl pomoc, aby tyto práce nemuseli dělat stále titíž velmi zaměstnaní muži, říkám si, že je něco špatně.
Jsem k Vám upřímná, doufám, že mi to oplatíte!!

Vánoce
Všichni jste srdečně zváni na již tradiční Vánoční zpívání pod rozsvíceným stromem 23. 12. v 17. 30 na návsi ve Skupicích (v případě padajících trakařů v klubovně).

Krásné a klidné adventní dny, Martina Švadlenková




Registrační značka MK ČR E 20469, vydavatel: Mgr. Martina Švadlenková, tel. 731 586 556
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář